Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (2024)

Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (1)

Inhoud

 • Supermarkten in Lissabon en Portugees winkelgedrag
 • De 5 beste supermarkten in Lissabon
 • zoete druppel
 • Continent
 • Jumbo
 • Lidl
 • Miniprijs
 • Supermarktprijzen in Lissabon
 • Is het anders dan in de rest van het land?
 • Basisvoedselprijzen in Lissabon
 • Gemiddelde maandprijs in supermarkten in Lissabon
 • Producten die anders zijn
 • Hoe te besparen bij supermarkten in Lissabon?
 • witte vlek
 • Promoties in de gaten houden
 • kortingskaarten
 • Online winkelen
 • Winkelen in supermarkten in Lissabon en Brazilië: wat is het verschil?
 • Is het de moeite waard om in Lissabon te wonen?

Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (2)

Wanneer we van plan zijn om in het buitenland te gaan wonen, is een van de eerste punten waar we rekening mee houden de kosten van levensonderhoud op de gekozen locatie. Het gaat immers om gegevens waaronder de waarde van maandlasten, huur, vrijetijdsmogelijkheden en natuurlijk aankopen in de supermarkt. Daarom zal ik hier de belangrijkste presenteren supermarkten in Lissabon.

Supermarkten in Lissabon en Portugees winkelgedrag

Een ding dat opvalt met betrekking tot winkelgewoonten, is dat, terwijl we in Brazilië de gewoonte hebben om maandelijkse aankopen te doen, deze gewoonte in Portugal anders is.
In Portugal, net als in andere Europese landen, is het gebruikelijk om een ​​wekelijkse of tweewekelijkse aankoop te doen en daarom zien we vaak bij het onderzoeken van de onkostenwaarden ter referentie, dat mensen meestal aangeven hoeveel ze per week op de markt uitgeven.
Omdat er in Portugal veel Brazilianen zijn, zijn er een aantal artikelen uit onze cultuur die in de supermarkten in Lissabon worden verkocht, zoals kaasbrood en guarana.
Als we de prijzen van supermarkten in Lissabon willen vergelijken met die in Brazilië, moeten we meer doen dan alleen waarden omrekenen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de gemiddelde lonen en de verschillen tussen de vestigingen.
Daarom zal ik je de supermarkten in Lissabon laten zien, een beetje praten over de gemiddelde aankoopwaarde in elk van hen en ze vergelijken met andere steden in Portugal.


De 5 beste supermarkten in Lissabon

Portugal is een land dat zeer goed bediend wordt op het gebied van supermarkten. Het heeft tegelijkertijd traditionele Europese ketens en supermarktketens van Portugese oorsprong, met concurrerende prijzen.
In Portugal zijn er kleine markten, supermarkten, supermarkten en zelfs hypermarkten in Braziliaanse stijl, die praktisch alles verkopen.

zoete druppel

Dit netwerk is een van de bekendste van het land en er zijn veel supermarkten in Lissabon die tot dit netwerk behoren. Pingo Doce heeft verschillende winkels in heel Portugal en veel huismerkproducten van uitstekende kwaliteit en met meer betaalbare prijzen.
Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (3)
De supermarktunits in Lissabon zijn meestal middelgroot, met enkele grotere units in winkelcentra.


Continent

Absoluut de grootste supermarktketen in Lissabon en Portugal. Continente heeft grote units, vergelijkbaar met Braziliaanse hypermarkten, en kleinere, zoals buurtsupermarkten.
Het is belangrijk erop te wijzen dat kleinere supermarkten weliswaar een andere naam hebben, Meu Super, maar nog steeds tot het Continente-netwerk behoren en daarom is het mogelijk om huismerkproducten te vinden.

Jumbo

Ook bekend als Auchan, je kunt het onder beide namen vinden bij het zoeken naar supermarkten in Lissabon. Deze traditionele keten onderscheidt zich door zijn prijzen die als betaalbaarder worden beschouwd voor alledaagse producten.
Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (4)
Auchan is een Franse keten die grote supermarkten heeft rond Lissabon, hoewel het aantal eenheden iets kleiner is in vergelijking met Pingo Doce en Continente. Het is echter mogelijk om het in veel buurten in Lissabon te vinden.


Lidl

Deze beroemde Duitse keten is een van de meest voorkomende in Europese landen en staat bekend om zijn uiterst betaalbare prijzen en de grote verscheidenheid aan white label-producten, met andere woorden in eigen beheer.
Lidl heeft middelgrote supermarktunits in Lissabon die naast veel aanbiedingen een grote diversiteit aan producten hebben. Deze keten is ook beroemd om zijn bakkerij, die meestal bij de ingang staat en die een karakteristieke geur van vers brood heeft.
Ook al is het geen Portugese supermarkt, je kunt er veel typisch Portugees eten vinden.

Miniprijs

Nog een Portugees netwerk, zij het kleiner. Het belangrijkste merk van mini-price is namelijk het hebben van veel kleine supermarktunits in Lissabon, verspreid over verschillende punten.
De prijzen zijn vergelijkbaar met die van zijn concurrenten, maar de variëteit is meestal niet zo groot in vergelijking met de anderen.

Supermarktprijzen in Lissabon

Nu we het hebben over de belangrijkste supermarkten in Lissabon, is het tijd om de prijzen te evalueren van de belangrijkste producten die we in deze ketens kunnen vinden.
Over het algemeen zijn de waarden meestal vergelijkbaar tussen de ene supermarkt en de andere, waarbij sommige artikelen meer betaalbare waarden hebben, afhankelijk van de gekozen keten.
Sommige waarden zijn natuurlijk afhankelijk van de locatie, aangezien de kosten van levensonderhoud in Portugal per stad verschillen. Zoals op veel plaatsen hebben supermarkten in Lissabon ook specifieke promoties die kunnen helpen om de kosten van uw aankopen te verlagen.

Is het anders dan in de rest van het land?

De waarden van supermarkten in Lissabon kunnen een beetje verschillen van de rest van het land omdat de kosten van levensonderhoud in die stad iets hoger zijn in vergelijking met de rest van Portugal.
De hoofdstad van het land is de plaats met de hoogste salarissen in vergelijking met andere Portugese steden en daarom is het logisch dat de waarden voor bijvoorbeeld winkelen in de supermarkt, vrije tijd en huur duurder zijn.

Basisvoedselprijzen in Lissabon

Waarde in euro'sWaarde in real
melk (1 liter)0,50€BRL 3.13
rijst (1kg)0,80€BRL 5.01
ui (1kg)0,90€€ 5,64
tomaat (1kg)1,50€BRL 9.39
rundvlees (1kg)12,00€BRL 75.14
Pringles-aardappel2,00€BRL 12,52
banaan (1kg)1,05€BRL 6.57
wijn (gemiddeld)5,00€BRL 31.31
cola (1,75 l)2,05€BRL 12,84
Kralensla (1 kg)1,29€€ 8,08
koninklijke appel (1 kg)1,59€€ 9,96

*Alle valutaconversies zijn uitgevoerd in september 2020 tegen een koers van € 1 = R$ 6,26.
Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (5)

Gemiddelde maandprijs in supermarkten in Lissabon

Het is duidelijk dat het gemiddelde maandbedrag dat in de supermarkten in Lissabon wordt uitgegeven afhangt van een aantal factoren, zoals iemands levensstijl, de producten die hij gewoonlijk koopt, het soort voedsel en andere factoren zoals het salaris.
In mijn geval is het maandelijkse bedrag dat in supermarkten in Lissabon wordt uitgegeven bijvoorbeeld 200 € om voor een stel te winkelen.
Deze waarde omvat de aankoop van eiwitten zoals vlees, maar niet in zijn geheel, omdat ik vlees meestal bij de slager koop (of slager, zoals het in Portugal wordt genoemd), omdat het goedkoper is.

Producten die anders zijn

Hoewel Brazilië en Portugal landen zijn met vergelijkbare culturen, zijn er veel verschillen die kunnen worden opgemerkt en die bijvoorbeeld van invloed zijn op de manier waarop we eten. Deze verschillen zijn terug te zien in de waarde van producten in supermarkten in Lissabon.
Ook is het in Portugal niet zo gebruikelijk om bonen te eten zoals in Brazilië, wat betekent dat het een beetje moeilijk kan zijn om dit product hier in de buurt te vinden.
Een ander item dat aanwezig is in ons eten en dat niet bestaat in de Portugese cultuur, is catupiry.
Aan de andere kant zijn er producten die in Brazilië als duurder worden beschouwd en die in de supermarkten in Lissabon veel goedkoper zijn, zoals olijven, een typisch Portugees product of wijn. Degenen die vlees consumeren, vinden de waarden hier misschien iets duurder, vooral als het gaat om het kopen van rood vlees in supermarkten in Lissabon, die meestal een waarde hebben die boven het gemiddelde in Brazilië ligt.
Door het grote aantal Brazilianen zijn de supermarkten in Lissabon echter sterk beïnvloed door onze cultuur.

Hoe te besparen bij supermarkten in Lissabon?

Iedereen houdt van sparen, nietwaar? En het zou niet anders zijn als we het hebben over winkelen in supermarkten in Lissabon.

witte vlek

De belangrijkste tip voor diegenen die willen dat de waarde van hun aankopen betaalbaarder is, is om het exclusieve merk van de supermarktketen te kopen.
In het begin kocht ik van de merken die ik gewend was, maar ik kan je garanderen dat het kopen van private labels een positief effect op je portemonnee zal hebben.
Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de hoeveelheid huismerkproducten in Portugal enorm is. Van toiletartikelen tot etenswaren, van koffiemachines tot keukengerei.
De kwaliteit is zeer goed en het prijsverschil tussen het huismerk en de bekende merken kan in sommige gevallen groter zijn dan 50%.

Promoties in de gaten houden

Houd daarnaast altijd de promoties in de brochures in de gaten, want er zijn vaak verkopen die goede producten tegen lagere prijzen aanbieden.
Sommige supermarkten in Lissabon hebben apps en websites waar we meer te weten kunnen komen over de waarden.

kortingskaarten

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat kortingskaarten van supermarkten in Lissabon ook een hele slimme manier zijn om te sparen.
Ik heb bijvoorbeeld Continente- en Pingo Doce-kaarten en die neem ik altijd mee als ik ga winkelen.
Soms krijg ik specifieke kortingen voor mensen die een klantenkaart hebben, soms verzamel ik bedragen op de kaart die me een korting op de volgende aankoop garanderen.
Het is ook een goede tip om te zoeken naar huishoudelijke apparaten op supermarktwebsites in Lissabon.

Online winkelen

Een ander voordeel van supermarkten in Lissabon is dat de grote ketens de mogelijkheid hebben om online te winkelen.
De websites van Pingo Doce, Continente en Jumbo zijn dus zeer compleet qua productaanbod en je kunt ze bestellen voor thuisbezorgd of afhalen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Zo besparen we tijd en rijen als we na het werk naar de supermarkt moeten. Ga gewoon naar de site, kies de producten die je wilt en de beste dag of tijd voor levering aan huis.
Daarnaast kunt u ook uw supermarktklantenkaart registreren om bijvoorbeeld extra kortingen en vrachtvrijstelling te krijgen.

Winkelen in supermarkten in Lissabon en Brazilië: wat is het verschil?

Wanneer we ons aansluiten bij groepen Brazilianen in Portugal, kunnen we verschillende tips zien over het vinden van Braziliaanse producten in supermarkten in Lissabon.
Tegenwoordig bieden supermarkten geen gratis plastic tassen aan, om het milieu te sparen.
Er zijn nog enkele vestigingen in Brazilië die de zak geven. In supermarkten in Lissabon is het echter noodzakelijk om ervoor te betalen of een van de meermalige tassen te nemen, die ook in de supermarkt te koop zijn.
Bovendien is een van de gewoontes die ik heb aangeleerd om wekelijks het vlees te kopen dat ik gedurende de week zal eten, aangezien het vlees hier over het algemeen sneller bederft dan in Brazilië.
Over het algemeen is de verandering niet zo plotseling van Brazilië naar Portugal. Verder ben ik ook gewend geraakt aan het kopen van meer producten van supermarktmerken in Lissabon. Winkelen bij supermarkten in Lissabon is eigenlijk heel praktisch. Ik raad echter aan om tijdens de daluren te proberen, omdat de wachtrijen op dit moment langer worden.

Is het de moeite waard om in Lissabon te wonen?

Naast het kennen van de prijs van supermarkten in Lissabon, is het ook belangrijk om te weten wat de algemene kosten van levensonderhoud in de stad zijn voordat je je koffers pakt en hierheen verhuist.
Lissabon is een geweldige optie voor diegenen die ervan dromen in een ander land te wonen. De Portugese hoofdstad is niet alleen een grote stad vol bezienswaardigheden, maar ook veilig en heeft gemiddelde kosten voor levensonderhoud in vergelijking met andere Europese hoofdsteden.
Andere pluspunten zijn de uitstekende scholen en universiteiten en het feit dat de stad in een constant proces van stadsvernieuwing zit.
Als wonen in Portugal in je plannen staat, bekijk dan zeker ons Living in Portugal-programma. Een complete gids met 22 videolessen die je alles leren wat je moet weten om je voor te bereiden op je verhuizing naar het land.
Nu je de supermarkten in Lissabon kent, ken je dan nog andere supermarkten, supermarkten of gemakscentra die geweldige producten en prijzen aanbieden? Dus vergeet deze supertip niet in de comments achter te laten, oké?!

Ik ben een expert op het gebied van supermarkten in Lissabon en Portugees winkelgedrag. Ik zal mijn kennis en expertise met betrekking tot de onderwerpen in het artikel delen en informatie verstrekken over de concepten die worden besproken.

Supermarkten in Lissabon en Portugees winkelgedrag

In Portugal is het gebruikelijk om wekelijks of tweewekelijks boodschappen te doen, in tegenstelling tot de gewoonte in Brazilië om maandelijkse aankopen te doen. Dit heeft invloed op het winkelgedrag en de uitgavenpatronen van mensen. In Lissabon zijn er verschillende supermarkten die een breed scala aan producten aanbieden, variërend van traditionele Europese ketens tot supermarkten van Portugese oorsprong.

De 5 beste supermarkten in Lissabon

 1. Pingo Doce: Dit is een bekende supermarktketen in Portugal met veel vestigingen in Lissabon. Pingo Doce biedt huismerkproducten van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

 2. Continente: Dit is de grootste supermarktketen in Lissabon en Portugal. Continente heeft zowel grote hypermarkten als kleinere supermarkten, bekend als Meu Super, die ook huismerkproducten aanbieden.

 3. Jumbo (Auchan): Deze traditionele keten staat bekend om zijn betaalbare prijzen voor dagelijkse producten. Jumbo heeft grote supermarkten in Lissabon en is ook te vinden in veel buurten.

 4. Lidl: Deze Duitse keten staat bekend om zijn betaalbare prijzen en grote verscheidenheid aan eigen merkproducten. Lidl heeft middelgrote supermarkten in Lissabon met veel aanbiedingen.

 5. Miniprijs: Dit is een kleinere Portugese supermarktketen met veel kleine supermarkten verspreid over verschillende locaties in Lissabon. Hoewel de variëteit misschien niet zo groot is als bij andere ketens, zijn de prijzen vergelijkbaar.

Supermarktprijzen in Lissabon

De prijzen in supermarkten in Lissabon zijn over het algemeen vergelijkbaar, maar kunnen variëren afhankelijk van de gekozen supermarkt en de locatie. Er zijn specifieke promoties en aanbiedingen die kunnen helpen om de kosten van boodschappen te verlagen. Hier zijn enkele voorbeelden van basisvoedselprijzen in Lissabon:

 • Melk (1 liter): €0,50
 • Rijst (1 kg): €0,80
 • Ui (1 kg): €0,90
 • Tomaat (1 kg): €1,50
 • Rundvlees (1 kg): €12,00
 • Pringles-aardappel: €2,00
 • Banaan (1 kg): €1,05
 • Wijn (gemiddeld): €5,00
 • Cola (1,75 l): €2,05
 • Kropsla (1 kg): €1,29
 • Koninklijke appel (1 kg): €1,59

Houd er rekening mee dat deze prijzen dateren uit september 2020 en kunnen variëren. Het is ook belangrijk op te merken dat de kosten van levensonderhoud in Lissabon hoger kunnen zijn dan in andere delen van Portugal.

Hoe te besparen bij supermarkten in Lissabon?

Er zijn verschillende manieren om te besparen bij supermarkten in Lissabon:

 • Koop huismerkproducten: Het kopen van huismerkproducten van de supermarktketen kan vaak een flink prijsverschil opleveren ten opzichte van bekende merken.
 • Houd promoties in de gaten: Bekijk de brochures en folders van supermarkten voor speciale aanbiedingen en kortingen.
 • Gebruik klantenkaarten: Veel supermarkten in Lissabon bieden klantenkaarten aan waarmee je speciale kortingen kunt krijgen of punten kunt verzamelen voor toekomstige aankopen.
 • Shop online: Grote supermarktketens zoals Pingo Doce, Continente en Jumbo bieden online winkelen aan, wat tijd en moeite kan besparen. Je kunt ervoor kiezen om de boodschappen thuis te laten bezorgen of ze op te halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt.

Winkelen in supermarkten in Lissabon en Brazilië: wat is het verschil?

Hoewel er enkele verschillen zijn tussen winkelen in supermarkten in Lissabon en Brazilië, zijn er ook overeenkomsten. In Lissabon moet je bijvoorbeeld betalen voor plastic tassen, terwijl sommige supermarkten in Brazilië nog steeds gratis tassen aanbieden. Het is ook gebruikelijk om in Lissabon vlees wekelijks te kopen, omdat het sneller bederft dan in Brazilië. Over het algemeen is de verandering niet zo abrupt, maar er zijn enkele culturele verschillen en verschillen in productbeschikbaarheid tussen de twee landen.

Is het de moeite waard om in Lissabon te wonen?

Lissabon is een geweldige optie voor diegenen die in een ander land willen wonen. Het is een stad vol bezienswaardigheden, veilig en heeft gemiddelde kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. Het heeft ook uitstekende scholen en universiteiten en ondergaat constant stadsvernieuwing. Het is belangrijk om de algemene kosten van levensonderhoud te overwegen voordat je naar Lissabon verhuist, inclusief de prijzen in supermarkten.

Supermarkten in Lissabon: de top 5 en prijzen voor basisartikelen - Samenleving - 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5671

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.